σύνδεσμοι

Ελληνικός Οργανισμός Ψυχοθεραπείας & Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση:

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ψυχοθεραπείας & Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.Ο βασικός σκοπός του Οργανισμού είναι η εξέλιξη της Ομαδικής Ανάλυσης και οι δημιουργικές εφαρμογές της στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

http://www.hopeinga.com

Κοινωνικός Συνεταιρισμός  ΚΡΙΚΟΣ :

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Κρίκος» αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό επίπεδο, με σεβασμό και εκτίμηση στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες όσων του απευθύνονται.

Δραστηριοποιείται εμπνεόμενος από τις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες του ατόμου και της κοινότητας. Η λειτουργία του, επομένως, βασίζεται στην ισοτιμία και την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους, ενώ οι απολαβές προκύπτουν από τις δράσεις, που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Ως Συνεταιριστική Επιχείρηση, δεν προσβλέπει στο κέρδος, αλλά στη βιώσιμη αλληλεπίδραση ανθρώπου, φύσης και οικονομικών πόρων, πέρα από κάθε είδους διαφορές και διαχωρισμούς, με στόχο μια καλύτερη ζωή, σε έναν καλύτερο κόσμο.

Το παρόν εγχείρημα συνιστά μια απόπειρα πρόσβασης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα, αφενός για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων κι επιτακτικότερων ζητημάτων που προκύπτουν στη σύγχρονη πραγματικότητα, αφετέρου ως ρήξη με τα υπάρχοντα κοινωνικά στερεότυπα και ταμπού, γύρω από τα θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, την εσωτερική αναζήτηση και την επιδίωξη της ισορροπίας.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του και ανάλογα με τις απαιτήσεις, τη δυναμική και τα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης, ο «Κρίκος» προσφέρει υπηρεσίες ενδυνάμωσης, ενημέρωσης, αξιολόγησης, ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και θεραπείας.

http://www.krikos.org.gr»>

Ελληνική Εταιρεία ΑΝτιρευματικού Αγώνα:

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός,
οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μελη της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α. είναι κυρίως άτομαπου πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό. Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), δημιούργησε μία νέα, πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, υπηρεσία με κύριο στόχο την τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με ρευματολογικά νοσήματα (π.χ. ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα κ.ά.), αλλά και την ψυχολογική στήριξη του οικείου περιβάλλοντός τους (οικογενειακού, φιλικού κτλ). Η γραμμή λειτουργεί από τον Ιούλιο 2007, καθημερινά 10.00-16.00, και έχει γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.
Τηλ. 210-8237302

http://www.arthritis.org.gr»>

Group Analytic Society (London):  
The Group-Analytic Society was founded in 1952. The Society is primarily for professionals engaged in the practice of group psychotherapy or members of other professions with an interest in group dynamics.

http://groupanalyticsociety.co.uk/

Συνύπαρξη- Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχολογικής Υποστήριξης:

Με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω μας και με αιτία, όσα συμβαίνουν μέσα μας, μια ομάδα ανθρώπων από ψυχίατρους, ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.α., συναντηθήκαμε για να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις αγωνίες μας. Γρήγορα αναδύθηκε η ανάγκη και το όνειρο για συμπόρευση πέρα κι έξω από κάθε είδους ρόλους και διακρίσεις.
Το μοίρασμα απόψεων και συναισθημάτων μας οδήγησε από μόνο του στην επιθυμία για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου αλληλεγγύης, με σκοπό την ελεύθερη προσφορά υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης, ενδυνάμωσης κι ενημέρωσης σε όσους στερούνται αυτή τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης.

http://www.syn-yparxi.gr

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία :

Βασική επιδίωξη του Προγράμματος είναι να συμβάλλει στην εμβάθυνση των γνώσεων των φοιτητών και των φοιτητριών και στην εξειδίκευσή τους στα σχετικά επιστημονικά πεδία, η οποία θα τους επιτρέπει τη σφαιρική και θεωρητικά τεκμηριωμένη ανάλυση κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς πραγματικότητας. Το Πρόγραμμα καλύπτει τα επιστημονικά πεδία της Πολιτικής Επιστήμης και της Κοινωνιολογίας αποβλέποντας στη διεπιστημονική αντιμετώπιση των θεμάτων που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα των δύο χώρων.

http://www.pss.pspa.uoa.gr

Ομάδα συνεργατικής πρακτικής:

Η σελίδα αυτή σκοπεύει να είναι μια δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά) προσπάθεια που να καταγράφει την αναζήτηση για μια μεταμοντέρνα, κριτική, ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική που να εμπνέεται από τα παραδείγματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της απελευθερωτικής ψυχολογίας. Προέκυψε ως ανάγκη αποτύπωσης της εμπειρίας που συσσωρεύεται μέσα στις ομάδες Συνεργατικής Πρακτικής που ξεκίνησαν στην Αθήνα το Σεπτέμβρη 2012.

http://www.pomocriticaltherapy.wordpress.com