βιογραφικό

daphne-aretaki
Η εξέλιξη του καθενός είναι ένα ζωντανό σύνολο γεγονότων, αναμνήσεων, σκέψεων και συναισθημάτων. Ένα σύνολο που καθορίζεται πρωταρχικά από τις σχέσεις που αναπτύσσουμε μέσα στο χρόνο και που μας διαμορφώνουν.Έτσι από ένα βιογραφικό πάντα κάτι θα λείπει…
Παρ’όλα αυτά θα διάλεγα  για να συστηθώ τους παρακάτω σταθμούς:

  • Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Στα πλαίσια των σπουδών μου κατέθεσα δύο εργασίες : «Ο χώρος της φυλακής ως εξουσιαστική δομή, μια προσέγγιση του χώρου των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού» (Αθήνα,2007)  & «Η συγκρότηση του ‘χρήστη ναρκωτικών’ στο πλαίσιο κυρίαρχων Λόγων. Ανάλυση πολιτικών κειμένων από τον αριστερό και αναρχικό χώρο»(Αθήνα, 2009).
  • Τον Φεβρουάριο του 2016 ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου  στον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας & Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (HOPE in GA) συμμετέχοντας σε ομάδες θεωρίας και εποπτείας αλλά και σε ομάδες αυτογνωσίας και αντικειμένου από τις διαφορετικές θέσεις του μέλους, του παρατηρητή και του συντονιστή. Από το 2010 βρίσκομαι σε  ομαδική ανάλυση η οποία συνεχίζεται ως σήμερα.
  • Τα προηγούμενα χρόνια, εργάστηκα ως εκπαιδεύτρια σε  προγράμματα διαπολιτισμικής επιμόρφωσης του προσωπικού του δημόσιου τομέα της χώρας (κέντρα κράτησης , τοπική αυτοδιοίκηση και δημοτική αστυνομία) και ως επόπτρια της ομάδας πολιτισμικής διαμεσολάβησης στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».
  • Από τον Οκτώβρη του 2013 και ως σήμερα συνεργάζομαι με την «Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα«  με κύριο έργο μου τη ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με ρευματικές παθήσεις, μέσα από την τηλεφωνική γραμμή και τις ομάδες στήριξης.
  • Παράλληλα εργάζομαι ιδιωτικά αναλαμβάνοντας την ψυχολογική υποστήριξη και ανάλυση εφήβων και ενηλίκων σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο.
    Από τον Ιανουάριο του 2015 συμμετέχω στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Κρίκος» που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας προσφέροντας υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
    Στην καθημερινή μου ενασχόληση με το χώρο της ψυχικής υγείας προσπαθώ να διατηρώ και μια εθελοντική συνεργασία με κάποιο φορέα ή οργανισμό. Από το 2010 έχω συνεργαστεί με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ενώ από τον Μάιο του 2013 και για 2 χρόνια συμμετείχα στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνύπαρξη» προσφέροντας ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης.Σε όλα αυτά τα πλαίσια εκπαίδευσης, θεραπείας, εργασίας και εθελοντισμού παραμένω σταθερά ευγνώμων στους ανθρώπους που δίδαξαν λόγω και έργω τις αξίες της εμπιστοσύνης, του σεβασμού, της προσπάθειας κατανόησης και της αλληλουποστήριξης. * Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νικο Βαρδακαστάνη για την φωτογραφία του  ( www.nikosvardakastanis.com)