Ολοκληρώθηκαν οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ενέταξε και για την φετινή χρονιά τη λειτουργία ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης, στα πλαίσια του προγράμματος ψυχοκοινωνικής παρέμβασης για άτομα που πάσχουν από κάποια ρευματική πάθηση.
Οι ομάδες ξεκίνησαν στις αρχές Μάρτη και ολοκλήρωσαν πλέον τις συναντήσεις τους! Η παρέμβαση κρατησε συνολικά τέσσερις μήνες κατά τους οποίους οι ομάδες συναντιούνταν με εβδομαδιαία συχνότητα έχοντας στη διάθεση τους 90 λεπτά. Η προσφορά τους στηρίχτηκε στην ωφέλιμη λειτουργία του μοιράσματος της κοινής εμπειρίας και της αλληλοϋποστήριξης. Στόχευσαν στην καταπολέμηση της απομόνωσης, τον περιορισμό του άγχους, την ενστάλαξη ελπίδας και την συνολική υποστήριξη των μελών που βρίσκονταν αντιμέτωπα με τον πόνο, την αβεβαιότητα αλλά και την αλλαγή στη βιωματική εμπειρία του σώματος άρα και του εαυτού.
Κάθε μέλος έκανε τελικά τη δική του μοναδική διαδρομή μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες παρατηρώντας τον εαυτό του μέσω των άλλων και μαζί με τους άλλους, ανιχνέυοντας δυσκολίες, ακούγοντας αλλά και προτείνοντας τρόπους διαχείρισης, εκφράζοντας συναισθήματα και μαθαίνοντας τελικά κάτι περισσότερο…
Από τη μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν αφενός στο Σύλλογο και σε μένα ως συντονίστρια και αφετέρου (και κυριότερα) στον εαυτό τους και την ομάδα ως όλον.
Καλή συνέχεια!

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις μελλοντικές μας ομάδες δείτε εδώ:

http://arthritis.org.gr/psihologiki-ipostirixi/omades-psihologikis-ipostiriksis/

 

1η Ιουλίου 2014

ομάδες συλλογος